2011. július 11., hétfő

Kánikula van, volt és lesz is!

Kép forrása: http://zoldebb.hg.hu
Kánikula,
Hőségriadó,
Melegrekord

vagy mindegy hogyan hívjuk.


A lényegen nem változtat:



átkozottul meleg van!

Ezt pedig nem könnyű kibírni egészségesen és fiatalon sem, akkor pedig mit szóljanak az idősek, betegek, frontérzékenyek, keringési vagy egyéb problémáktól szenvedők.

Kép forrása: http://piacesprofit.hu

Jó tanács persze van sok és sokat érdemes is megfogadni. Most én nem ragoznám, hogy miképp öltözz, miket egyél, hányszor zuhanyozz, mikor ne menj napra, mivel védd a bőröd, stb.
Inkább egy-két olyan dolgot említek, amit én alkalmazok és nem feltétlenül folyik a csapból is.

1. Nyáron és főleg kánikulában sem állok le a C1000>>> + Powermins>>> alapozó adagolásával. Ezzel antioxidáns c vitamint és az ilyenkor erősödő sóvesztést pótló ásványi anyagokat juttatok a testembe, hogy elkerülhesse a legyengülést, fáradékonyságot. A szokásosnak a dupláját eszem ezekből a nagy melegben. Sokan azt mondják, hogy minek, hiszen nyáron ott a sok gyümölcs, zöldség, stb. Ez igaz, de a szükséges mennyiséghez abból manapság már túl nagy adagot kellene enni. Imádom a gyümölcsöket és zöldségeket nyersen is, de jó kiegészítők nélkül a 2000-es évek már nem működtethetők hosszú távon.
Ezekre ilyenkor éhezik a test. Érdemes egy kis katalizáló E vitaminnal>>> is megtoldani.
Ez az, amit én EGÉSZSÉGBEfektetésnek>>> hívok.

2. Reggelente és néha este is az antioxidánsként is remek Polinéz Noni Juice>>>-t iszom. Ez a fantasztikusan finom lé olyan kellemesen támogat sejtépülést, hogy észre sem veszem és belül optimális események zajlanak a hatására. Műtét után, sérülésből felépülés, de nagyon sok probléma esetén is az egyik legjobb támasz a sejtregenerációhoz. 2 üveg akár egész nyárra kitart, bár nem nálunk, ahol a család is rájár. :-) Melegben pedig a egyenesen felüdülés egy hideg korty a hűtőből.

3. Álszent lennék, ha a vízivást kihagynám vagy nagyon hátra sorolnám. Köztudott rólam, hogy erősen tisztított, ionizált lúgos vizet>>> iszom frissen a csapot megnyitva, ami a legjobb változat szerintem. Az Aquarion>>> vizének erős antioxidáns hatása van és nem mellesleg relatíve magasabb oxigéntartalma. Ez a sejtjeim oxigénellátásának javításába besegít. Kánikulában persze érdemes még emelni a megivott víz mennyiségét, bár 6-7 liternél ilyenkor sem megyek feljebb a 76 kilómmal.

4. Az Aquarion vizéhez is, de más vizekhez különösen jól jön a stabilizált oxigén>>> cseppek kellő adagolása. A lényege, hogy csak a testedben szabadul ki kémiai kötéséből, ezért a szervezetedben hasznosul a lehető legjobban. Ezért teszek én az ionizált lúgos vízbe is. Egy igazi házi doppingszer, hiszen még súlyosabb problémáknál (több példa mutatja, hogy pl. keringési gondok, agyi vérellátást csökkentő problémák esetében) is képes a véroxigénszint emelésére és ezzel a sejtek oxigénellátásának megemelésére, ami feltétlenül jótékony hatású. Erről sokfelé lehet olvasni, korábbi írásomban is>>>.
Kánikulában pedig nem csak a levegő más, szinte nehéz lélegezni. Ezáltal elegendő oxigénhez sem jutunk. Ezért a stabilizált oxigén>>> jelentősége kiemelt ilyen napokban.

Kép forrása: http://tomba.fotosblogja.hu


5. A multivitaminok további energiát adnak. Erre a célra én felváltva eszem a vércsoportom szerinti vitamint>>> illetve a bombaként ható, nagydózisú SuperMega50>>> készítményt. Mindkettő összetétele remek és már nehezen mondanék le róluk (bár ez nem tudatalatti függőség, mielőtt valaki félreérti :-).

6. Úgy gondolom, hogy az e.coli-tól és társaitól jó tartani, de nem kell félni. A bélflórám>>> erősítésére egy 4 milliárd támogató baktériumot tartalmazó rágótablettával kezdem a napot. Talán nincs jobb fegyver a hivatlan betolakodók ellen, mint immunrendszerem folyamatos erősítése, megtámogatása, amit a Probiobalance>>>-al (na meg pl. a korábban említett C1000>>> vitaminnal) remekül megoldok.

7. Hőségben nem jó sokat enni, de például én ezt az időszakot felhasználom arra, hogy a fügekaktusz rostanyagban gazdag őrleményével, a Nopalinnal>>> és sok-sok vízzel még át is pucolom a bélrendszeremet és csökkentem az étvágyamat. Így több legyet is ütök egy csapásra.
Mire jön az ősz, edzett leszek baktérium és vírus támadások fogadására és azért a vízpartokon, nyaraláskor is jól jön ez a fajta védelem.

...persze még sokáig szemezgethetnék az általam időszakosan vagy rendszeresen használt vagy még ki se próbált Calivita készítményekből>>>, de inkább jöjjön egy összefoglaló gondolat.

Nem kell, hogy a kánikula legyőzzön, legyengítsen!

Kerekedj felül Te azzal,
hogy tudatosan erősíted szervezetedet!

Egyszerűen csemegézz a fentiekből vagy teljes mértékben kövesd lépéseimet.

Persze még hozzáteheted a nyaraláshoz szükséges dolgokról>>> írt gondolataimat is.

...és még valami: ha utazol, gondoskodj biztonságodról. Egy kedves, megbízható barátom (egyben sikeres biztosítási tanácsadó szakember) honlapján online és akár last minute változatban is tudsz utasbiztosítást kötni a család bármely tagjára. Kattints ide>>> és kövesd az utasításokat. Nyugodtan fogsz aludni. Még kánikulában is. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése